San Sebastian

Blogg

San Sebastian, en stad belägen på Baskien-kusten i norra Spanien, är en av de mest eftertraktade destinationerna för resenärer som är ute efter en fantastisk semesterupplevelse. Staden är känd för sin skönhet, sin historia, sin gastronomi och framförallt för sina vackra utbredda stränder som går längs staden. Här hittar du allt du behöver veta inför din resa till San Sebastian.

Så tar du dig dit

San Sebastian är lättillgängligt och går att ta sig till både med flyg och tåg. Den närmaste flygplatsen är San Sebastian Airport, som ligger cirka 20 minuters bilresa från stadens centrum. Det är väldigt vanligt att ta ett flyg till den närliggande staden Bilbao för att sedan ta en buss till San Sebastian. Det finns också flera olika tåglinjer du kan ta från storstäder i närheten. Från tågstationen i San Sebastian kan du sedan ta en taxi, buss eller spårvagn till centrum.

Brett utbud av boendealternativ

Det finns ett brett utbud av alternativ när det gäller boende i San Sebastian, inklusive lyxiga hotell, mysiga lägenheter och trevliga vandrarhem. Priserna varierar beroende på säsong men generellt sett är det, precis som för andra resmål, billigare att besöka staden under lågsäsongen. Är du ute efter ett boende i den lägre prisklassen kan det vara värt att överväga att bo i ett av områdena precis utanför stadskärnan.

Stad med något för alla

San Sebastian är en stad som är full av sevärdheter och aktiviteter för besökare att njuta av. Du hittar allt från vackra stadsstränder till kulturcenter där du får uppleva vacker arkitektur och roliga evenemang. Vill du få uppleva charmiga gator från förr ska du besöka gamla stan i San Sebastian. Där får du strosa runt i smala gränder och ta en fika bland pittoreska torg. Är du intresserad av historia ska du ta en tur till San Telmo-museet, ett museum som är dedikerat till den baskiska kulturen och dess historia. San Sebastian är en stad som har allt. Utöver intressanta museum och vacker arkitektur bjuder staden även på ett rafflande nattliv. Parte Vieja som ligger i gamla stan erbjuder ett brett utbud av barer och klubbar med bra musik och härlig stämning. Där kan du ta en god drink och dansa till solen går upp.

Känt för sin gastronomi

Denna mycket omtyckta stad i Spanien är känd för sitt fantastiska matutbud som bland annat består av en mängd olika lokala specialiteter att prova på. Pintxos är en av de mest populära maträtterna i staden vilket är små tapas som serveras på barer och restauranger runt om i staden. Andra specialiteter inkluderar färsk fisk, skaldjur och rött kött. San Sebastian är också känt för sina ciderhus, där besökare kan få smaka på lokalt producerad cider.

Ta dig runt i San Sebastian

San Sebastian är en relativt liten stad, så det är lätt att ta sig runt till fots eller med cykel. Det finns också ett bra bussnätverk som går till alla delar av staden. Om du vill resa utanför San Sebastian kan du hyra en bil eller ta tåget till närliggande stad såsom Bilbao eller Barcelona. Det finns även bra tågförbindelser till Frankrike om du skulle vilja ta en tripp dit.