Sweclockers forum

Forum

Sweclockers är en av de äldsta svenska sajterna på nätet. Sedan 1999 har det varit en samlingsplats för människor som är intresserade av datorer och hårdvara. Sweclockers forum är en perfekt mötesplats för människor som vill diskutera datorbyggen, datorköp, eller dataspel.

Besök forumet: www.sweclockers.com

Diskutera datorer och datorbygge

Den huvudsakliga poängen med forumet är just datorerna, och diskussioner kring de olika delarna som krävs i datorbyggande, exempelvis moderkort, grafikkort, ljudkort och så vidare. I takt med att sajten och forumet har växt har gemenskapen dock även öppnat upp för andra diskussioner på forumet. Exempelvis finns en stor och levande ”spel”-del på forumet där man kan diskutera vilka spel man tycker om, dela åsikter om kommande spel, eller helt enkelt hitta folk att spela med.

Fungerar för både nybörjaren & proffset

Även om sweclockers forum är riktat till människor med stor insikt i och stort intresse för datorer, så är det även en välkomnande miljö för nybörjare. Om du vill bygga en ny dator för första gången, eller om du kanske ska köpa en dator i present till någon, så hjälper experterna på forumet dig gärna med att hitta rätt.

Förutom de specifika kategorierna har forumet även en del vid namnet ”Övrigt”, där man kan skapa trådar om vilket ämne som helst, förutsatt att man följer forumets regler så klart. Sweclockers forum är väldigt aktivt, och det finns alltid en ny tråd att ta del av. Det viktigaste för att bygga ett starkt och intressant forum är att ha en stor och aktiv gemenskap, och det något som Sweclockers verkligen har lyckats med. Man har inte bara en stor användargrupp, utan även dedikerade moderatorer som ser till att diskussionerna hålls på en vänskaplig nivå, och att ingen blir illa behandlad på forumet.

Omdöme

Sweclockers är ett forum med många år på nacken, och det märks. Trots att det huvudsakliga syftet med både sajten och forumet är att diskutera datorer, dess hårdvara och mjukvara, så finns det en stor mängd andra ämnen och intressanta diskussioner. När det kommer till de dator-relaterade delarna av forumet så kan det verka avskräckande till en början, eftersom diskussionerna ofta är på en avancerad nivå, men faktum är att deltagarna även är väldigt välkomnande gentemot nybörjare, och gärna delar sin kunskap med folk som är intresserade av att lära sig, eller som bara vill ha tips. Summan av kardemumman är att Sweclockers är ett väldigt givande forum, vare sig du är datornörd eller inte.

Hemsidans utseende på Sweclockers

Sweclockers forum

Bukefalos forum

Lånforum