Flashback forum

Forum

På adressen flashback.org finns Sveriges största diskussionsforum. I december år 2022, passerades siffran en och en halv miljon registrerade medlemmar. Det stora antalet användare gör att det ständigt förekommer livliga diskussioner i vitt skilda ämnen.
På Flashback råder yttrandefrihet. Alla har rätt att ha en åsikt, och rätt att uttrycka den.
Forumet har naturligtvis moderatorer. Men dessa personer har till uppgift att hålla ordning bland inlägg och trådar, inte att förbjuda medlemmarnas åsikter.

Besök forumet: www.flashback.org

Flashback gör dig allmänbildad

Många användare har stora kunskaper inom sina intresseområde, och ger gärna utförliga svar kring olika frågeställningar. Ofta anges också var det går att hitta mer information.
Om någon kommer med ett inlägg som verkar taget lite ur luften, är andra medlemmar snabba med att efterfråga någon källa som styrker det postade inlägget.

Diskussionerna på Flashback går att sortera in under ett antal huvudavdelningar.
Där finns: Dator och IT, Droger, Ekonomi, Fordon & trafik, Hem, bostad & familj, Kultur & Media, Livsstil, Mat, dryck & tobak, Politik, Resor, Samhälle, Sex, Sport & träning, Vetenskap & humaniora, samt rubriken ”Övrigt” där saker som ”Papperskorgen” och ”Arkiverade forum” hittas.

Under samtliga huvudkategorier finns många underavdelningar, så att diskussionerna kan sorteras in på en passande plats.

Oavsett frågeställning, går det allt som oftast att finna svaren på Flashback. Det kan gälla brödbak, privatekonomi, situationen på arbetsmarknaden, krångel med bilen, politiska frågor, skvaller om kändisar, tips på resmål eller restauranger, med mera, med mera.
Om det kanske inte finns några raka svar, går det att diskutera sig fram till vettiga slutsatser.

Att Flashback är så omfattande, gör att alla medlemmar inte finner intresse i allt som postas. Men det bidrar ändå till medlemmarnas allmänbildning. Skulle intresse väckas längre fram, i ett speciellt ämne, går det alltid att söka sig tillbaka och hämta information.

I bland är några medlemmars åsikter på rak kollisionskurs, men diskussionerna kan ändå ge nya infallsvinklar i olika frågor, samt bättre förståelse för hur motparten tänker.

Behandlar aktuella ämnen

En speciell avdelning på Flashback har rubriken ”Aktuella Ämnen”. Där går att se aktuella händelser och vilka trådar som har flest läsare just nu.
När det har skett olyckor, eller intressanta brott, är etablerade medier ibland ganska långsamma i sin rapportering. Eller så skrivs det bara kortfattat om händelsen. Kanske saknar de möjligheter, och intresse, att gräva ordentligt.

Människor tar sig därför till Flashback, för att informera sig om vad som verkligen har skett. Ofta har medlemmar intressant information att delge.

Förmodligen sitter både poliser och journalister och läser på Flashback för att informera sig. Om Flashback hade funnits år 1986, så hade det kanske inte dröjt länge innan Palme-mordet hade varit uppklarat.

Hemsidans utseende

Flashback.org forum omdöme

Sporthoj forum

Familjeliv forum