Odla.nu forum

Forum

Odla.nu är en sida där du inte bara kan köpa produkter för trädgården, utan också lära dig massor om växter och hur du ska ta hand om dem. De erbjuder artiklar och guider, och deras forum är en del av ambitionen att det ska vara möjligt att lära sig mer om växter. I forumet kan du nämligen få svar på allt du undrar om växter och odling. Antingen genom att själv skriva en fråga, eller genom att bara läsa tidigare inlägg på ämnet.

Besök forumet: www.odla.nu

Varför välja det här forumet?

Är du intresserad av växter eller odling är det här helt rätt plats. Forumet är uppbyggt så att det har massor av olika avdelningar, där varje avdelning står för ett ämnesområde. Vill du till exempel ha tips som rör kryddväxter, hjälp att identifiera skadedjur eller diskutera vad som fungerar att odla på balkongen? Allt har var sin egen avdelning så att du lätt kan hitta inlägg om ämnet. Ställer du en fråga kommer de som har kunskap inom ett visst område också ha lättare att hitta frågan och svara på den, eftersom indelningen är så tydlig. Precis som andra forum är forum.odla.nu också en social plats och därför finns det några avdelningar där det går bra att småprata, visa foton, dela recept eller posta annat som egentligen inte rör odling.

Den stora fördelen med forumet är att du kan få hjälp med vad som helst som rör växter och odling. Det kan vara bra att tänka på att de som svarar inte är proffs, utan de kan vara engagerade amatörer. Känner du dig osäker på svaret kan det vara bra att komplettera det med en googling eller invänta svar från fler användare. Forumet har en ganska hög aktivitet, även om många bara är inne och läser utan att själv skriva vare sig frågor eller svar.

Finns det några nackdelar?

Om man anstränger sig kan man hitta nackdelar med allting. På Odlas forum är den största nackdelen kanske utseendet. Forumet ser ut som att det har en layout som är minst 10 år gammal. Förutom att det inte känns uppdaterat och fräscht stilmässigt gör det att det blir lite svårare att läsa där. Det stora antalet avdelningar kan också kännas avskräckande för den som är ny på forumet. Det går dock ganska snabbt att vänja sig och hitta rätt bland de olika kategorierna, och allra mest är forumet på odla.nu ett väldigt ambitiöst försök att göra det möjligt att få svar på alla tänkbara odlingsfrågor.

Hemsidans utseende

Byggahus.se forum

Fuska.se forum