Färsk Hudvård: En Djupdykning i Skinomes Revolutionerande Koncept

Blogg

I jakten på den perfekta hudvårdsrutinen har ett innovativt koncept tagit scenen – färsk hudvård. Skinome är ett företag som står som pionjär inom detta område, och har utvecklat sin unika hudvård genom över tio års forskning ledd av hudforskaren och författaren Dr. Johanna Gillbro. Deras revolutionerande tillvägagångssätt har gett upphov till produkter som är färska, aktiva och mikrobiomvänliga. 

Färskhet och Aktivitet är Nyckeln till Skinomes Framgång

Produkter från Skinome tillverkas i små volymer i Sverige och skiljer sig från konventionell hudvård genom att inte innehålla konventionella konserveringsmedel eller onödiga tillsatser. Istället fokuserar de på att inkludera ämnen som främjar hudhälsa och förbättrar hudfloran. Det unika med Skinomes koncept är att deras produkter förvaras i kylskåpet, vilket säkerställer att de aktiva substanserna bibehåller sin effektivitet under hela produktens livstid.

Mikrobiomvänlig Hudvård: En Ny Horisont i Skönhetsvärlden

En central del av Skinomes filosofi är tron på kraften i hudens mikrobiom, det vill säga det ekosystem av bakterier, svampar och virus som lever på och i vår hud. Genom att utveckla mikrobiomvänliga formuleringar strävar Skinome efter att optimera hudens funktion och främja en frisk och balanserad hud.

Förvaras i Kylskåp: En Friskhetsgaranti

Att förvara produkterna i kylskåp mellan 2-10 grader Celsius är en grundpelare i Skinomes koncept. Denna praxis förlänger inte bara hållbarheten utan säkerställer också att de aktiva ingredienserna förblir potenta. Eftersom hållbarhetsdatumet är något kortare jämfört med de flesta traditionella hudvårdsprodukter, 12 månader för en oöppnad produkt och 3-6 månader för en öppnad produkt, är det en nödvändig åtgärd för att säkerställa att de aktiva ingredienserna påverkas så lite som möjligt.

Hållbarhet i Fokus

Skinome tar sitt hållbarhetsåtagande på allvar. Deras produkter tillverkas med en minimalistisk approach – ”less is more”. Företaget strävar efter att minimera negativ påverkan på miljön, delvis genom att avstå från att använda onödiga ytterkartonger för produkterna men även genom att använda delvis återvunnen plast till flaskorna. Det innebär att det är en blandning av ny och återvunnen plast.

Företaget stöttar också initiativet Ocean Waste Plastic. Det betyder att samma mängd plast som Skinome använder till sina produkter, även fiskas upp i havet utanför Sydostasien, vilket både renar havet och bidrar till arbetstillfällen.

Som en startup har de från början integrerat hållbarhet i sitt varumärkesprofil och strävar efter att vara en förebild inom branschen.

Skinomes Forskningsbaserade Tillvägagångssätt

Skinome sätter vetenskapen i centrum av sin produktutveckling. Med ett eget laboratorium i Stockholm kan deras team av formuleringskemister noggrant testa och utveckla nya produkter. Denna direkta interaktion med råvaruleverantörer ger dem insikt i ursprunget och behandlingen av varje ingrediens. Teamet prioriterar också att arbeta med lagom mängd koncentrationer av aktiva ingredienser för att undvika överstimulering av huden.

Mikrobiomvänliga Formuleringar

Skinome tror på kraften i hudens egna flora. Människokroppen består av fler bakteriella gener än mänskliga gener, och genom att skapa produkter som stärker de positiva mikroorganismerna hjälper Skinomes produkter till att upprätthålla en sund hud. Dr. Johanna Gillbro berättar i en intervju med Forni om valet av ingredienser i deras produkter;

“Skillnaden på traditionell hudvård och den hudvård vi gör på Skinome (dvs färsk hudvård) är att i traditionell hudvård utvecklar man produkter som ska hålla länge och klara av allt. De ska klara av höga temperaturer, starka ljus och förvaring på lager i flera år. Resultatet blir hudvård med lång hållbarhet som då innehåller många ämnen som inte är bra för huden, till exempel konserveringsmedel, parfymer, färgämnen och stabilisatorer. På lång sikt kan detta rubba balansen i hudfloran och ny forskning visar att detta inte är bra för vår hudhälsa då det kan resultera i olika hudåkommor.”

Johanna och Skinome skapade därför ett alternativ till den traditionella hudvården, som fokuserar helt på att använda ingredienser som faktiskt är bra för huden, snarare än att använda ingredienser som är bra för produkten. Deras mikrobiomstärkande formuleringar inkluderar postbiotika och prebiotika för att skapa en balanserad miljö där huden kan trivas.

Förvaring och Hållbarhet: Nycklar till Optimal Effekt

För att säkerställa att varje produkt levererar optimala resultat har Skinome infört en luftfri förpackning. Denna teknik skyddar de aktiva substanserna från luft och ljus, vilket ytterligare förlänger produkternas effektivitet. Samtidigt är förvaringen i kylskåp inte bara en friskhetsgaranti utan också ett sätt att minska behovet av konventionella konserveringsmedel och bevara produkternas naturliga kraft.


Slutsats: Framtiden för Hudvård är Färsk, Aktiv och Mikrobiomvänlig

Skinomes framstående koncept för färsk hudvård öppnar dörrar till en ny era av skönhetsrutiner. Genom att kombinera färskhet, aktivitet och mikrobiomvänlighet har de inte bara förändrat spelreglerna inom hudvård utan också skapat en hållbar modell för skönhetsindustrin. Att omfamna Skinomes filosofi är att omfamna en friskare och mer hållbar framtid för din hud. Så, nästa gång du öppnar ditt kylskåp, varför inte låta det vara hem för både din mat och din hudvård? Med Skinome projicerar vi inte bara en vacker hud, vi projicerar en framtid där skönhet möter vetenskap och hållbarhet – en framtid som är lika hälsosam för vår hud som den är för vår planet. Och därmed står vi vid tröskeln till en revolution, där hudvård inte bara handlar om yttre skönhet utan om att vårda och respektera hudens inre ekosystem. Så, låt Skinome guida dig på vägen till färsk, aktiv och mikrobiomvänlig hudvård – en resa mot en strålande och hållbar skönhet.